Ημερήσια Πειρατική Κρουαζιέρα

Σχετικά με Ημερήσια Πειρατική Κρουαζιέρα

Αναχωρώντας από το λιμάνι της Σούδας το πλοίο μας “Black Pearl”, θα ταξιδέψει στο νότιο τμήμα του κόλπου. Ο κόλπος της Σούδας είναι ιδιαίτερα γραφικός, ένα προστατευμένο, υπέροχο, φυσικό λιμάνι και ένας τόπος στρατηγικής σημασίας μέσα στους αιώνες. Aπολαμβάνοντας ευχάριστη μουσική και θαυμάζοντας τις πανέμορφες ακτές, θα παρατηρήσετε στο ύψωμα Καλάμι το ιστορικό Τούρκικο Φρούριο Ιντζεδίν, που κτίστηκε το 1870, παίρνοντας το όνομα από τον πρωτότοκο γιο ενός Σουλτάνου. Στα κελιά του, φυλακίστηκαν ισχυρές πολιτικές φυσιογνωμίες των αρχών του 20ου αιώνα και εκεί, εκτελέστηκαν κάποιοι από τους πρώτους πολιτικούς κρατούμενους. Το φρούριο έχει χαρακτηριστεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς και χρησιμοποιείται πλέον ως υπαίθριος χώρος συναυλιών και άλλων εκδηλώσεων. Στην κορυφή του βουνού που δεσπόζει πάνω από τον κόλπο της Σούδας, θα παρατηρήσετε επίσης την αρχαία πόλη Απτέρα, που ήταν μία από τις σπουδαιότερες πόλεις – κράτη της δυτικής Κρήτης κατά την αρχαιότητα. Η πόλη Ιδρύθηκε τον 8ο αιώνα π.Χ. και εγκαταλείφθηκε οριστικά τον 7ο αιώνα μ.Χ., αρχικά εξαιτίας ενός ισχυρού σεισμού και στη συνέχεια λόγω των επάλληλων αραβικών επιδρομών.

Στη νοτιοανατολική πλευρά του κόλπου, υπάρχει μία από τις καλύτερες παραλίες της περιοχής, η Αλμυρίδα. Το πλοίο θα φθάσει σε περίπου μία ώρα εκεί και θα αγκυροβολήσει κοντά στην παραλία, για να κολυμπήσετε στα γαλάζια νερά της. Καθώς τα βουνά της χερσονήσου του Αποκόρωνα δεσπόζουν πάνω από τον κόλπο, πολλά σημεία προσφέρουν θέα, που κυριολεκτικά κόβουν την ανάσα. Αφού ευχαριστηθείτε τις βουτιές από το πλοίο στα κατακάθαρα νερά, θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας με προορισμό το Μαράθι, την αρχαία Μινώα, που υπήρξε ένα από τα δύο λιμάνια της αρχαίας Απτέρας. Στα ανοικτά καταστρώματα του πλοίου, προσφέρεται ψυχαγωγία για τα παιδιά σας από ανιματέρ.Τα παιδιά ζουν μια θαυμαστή πειρατική περιπέτεια συμμετέχοντας σε διάφορα παιχνίδια, όπως κυνήγι του χαμένου θησαυρού, πόλεμος με νεροπίστολα, ζωγραφική προσώπου, τσουβαλοδρομίες κ.α.. Το όμορφο πειρατικό σκάφος, η θέα των ακτών, το ευγενικό, ντυμένο πειρατικά πλήρωμά μας, θα ταξιδέψουν εσάς και τα παιδιά σας σε άλλες εποχές. Το Σελφ σέρβις-Μπαρ του πλοίου είναι ανοικτό σε όλη τη διάρκεια της κρουαζιέρας, για να μπορείτε να απολαύσετε ένα ευχάριστο γεύμα με δροσερή σαλάτα, συνοδευόμενο από κρασί, αναψυκτικά, καφέ, παγωτά, κλπ. Ταξιδεύοντας προς τη βορειοδυτική πλευρά του κόλπου, θα δείτε τις απόκρημνες πλαγιές της χερσονήσου του Ακρωτηρίου, που σχηματίζουν σε κάποια σημεία υπέροχες παραλίες, όπως αυτές στο Μαράθι και στο Λουτράκι.

Στο Μαράθι θα φτάσουμε περίπου στις 12.30 και θα παραμείνουμε δύο ώρες περίπου. Η αμμουδερή παραλία του, σε συνδυασμό με τα ρηχά νερά και την προστασία του από τα μελτέμια – λόγω της τοποθεσίας της – την κάνουν ιδανική για οικογένειες και παιδιά. Μπορείτε να παραμείνετε στο πλοίο για χαλάρωση και γεύμα ή να αποβιβαστείτε. Στο πλοίο μπορείτε να επιστρέψετε όποτε θέλετε, θα πρέπει όμως το αργότερο να είστε μέσα σε αυτό, δέκα λεπτά πριν την αναχώρησή του. Επόμενος προορισμός μας είναι το γραφικό Λουτράκι, που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό μέρος της χερσονήσου Ακρωτήρι. Πρόκειται για έναν κλειστό κόλπο ανάμεσα σε λόφους, που περικλείεται σχεδόν από παντού από βραχώδεις ακτές, ενώ υπάρχει και οικισμός. Το πλοίο θα αγκυροβολήσει στα ανοιχτά του κόλπου, για να απολαύσετε βουτιές και κολύμπι και σ’ αυτά τα κρυσταλλένια νερά.

Αναχωρώντας από το Λουτράκι, θα ταξιδέψουμε κοντά στις νησίδες που βρίσκονται στον κόλπο της Σούδας, τη νησίδα της Σούδας, που στέκει σαν φύλακας στην είσοδο του λιμανιού και ένα ακόμα μικρό νησάκι σχεδόν στρογγυλό, που βρίσκεται κοντά και που αναφέρεται στους βενετσιάνικους χάρτες ως «νησί των κουνελιών». Λόγω της στρατηγικής της θέσης, η Κρήτη υπήρξε κατά το παρελθόν τόπος διεκδίκησης και τελικά κατάκτησης αρκετών λαών, κυρίως όμως Ενετών και Τούρκων. Από αυτούς κυρίως οι Ενετοί, φρόντιζαν να κατασκευάσουν δεκάδες φρούρια σε νευραλγικές θέσεις του νησιού και σε νησίδες που βρίσκονται γύρω από αυτό. Τα φρούρια αυτά τα χρησιμοποιούσαν για να ελέγχουν την τριγύρω περιοχή και τα περάσματα. Στη νησίδα της Σούδας βρίσκεται η Φορτέτζα, βενετσιάνικο φρούριο που κτίστηκε το 1571 μ.Χ. Πριν κτιστεί το φρούριο Ιτζεδίν, ήταν το μοναδικό κάστρο της περιοχής, που προστάτευε για αιώνες την είσοδο στο λιμάνι της Σούδας και την πόλη των Χανίων. Το νησί είναι συνδεδεμένο με την Κρητική ιστορία και τους αγώνες των Κρητικών για την απελευθέρωσή τους, επειδή σ’ όλη τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας, που το νησί βρισκόταν υπό Ενετική διοίκηση, αποτελούσε καταφύγιο των διωκόμενων επαναστατών. Πάνω σ’ αυτό υψώθηκε για πρώτη φορά η ελληνική σημαία, την 1η Φεβρουαρίου του 1913 (πριν την επίσημη ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα). Η Σούδα ακόμα σήμερα είναι τόπος στρατηγικής σημασίας και υπάρχει εκεί μια σημαντική ελληνική ναυτική βάση. Γεμάτοι όμορφες εικόνες και ενθουσιασμένοι από αυτή τη συναρπαστική θαλάσσια περιπέτεια, θα επιστρέψουμε στο λιμάνι της Σούδας περίπου στις 17.00.

Καλό σας ταξίδι και καλή διασκέδαση!!

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

  • Το μειωμένο εισιτήριο αντιστοιχεί σε επιβάτες ηλικίας 3-12 ετών.
  • Επιβάτες ηλικίας μέχρι 2 ετών, ταξιδεύουν δωρεάν.
  • Στην τιμή του εισιτηρίου, δεν περιλαμβάνεται το γεύμα στο πλοίο, που εφόσον το επιθυμείτε θα σας στοιχίσει από 7 € περίπου.
  • Το Σελφ σέρβις-Μπαρ του πλοίου, λειτουργεί σε όλη την διάρκεια της κρουαζιέρας
  • Πριν αποβιβαστείτε στο Μαράθι, εφοδιαστείτε από το bar του πλοίου, σάντουιτς, εμφιαλωμένο νερό, αναψυκτικά, σνακ, καφέ, είδη θαλάσσης κλπ.
  • Μπορείτε να πληρώσετε με πιστωτική κάρτα τις αγορές σας μέσα στο πλοίο μας.
  • Καπέλο, αντηλιακό και άνετα παπούτσια είναι απαραίτητα για τις υψηλές θερμοκρασίες, ιδιαίτερα στους καλοκαιρινούς μήνες.
  • Έξω από τον περίφραχτο χώρο του λιμανιού της Σούδας, υπάρχει ελεύθερο πάρκινγκ για το αυτοκίνητό σας.
0.0/5.0

Κριτικές Επισκεπτών