Elounda Boat Coop Cruises

Σχετικά με Elounda Boat Coop Cruises

Από το 1970, έμπειροι καπετάνιοι σας μεταφέρουν με ασφάλεια και σας προσφέρουν μοναδικές στιγμές διασκέδασης και χαλάρωσης. Η Elounda Boat cooperation είναι ένας συνεταιρισμός από 18 σκάφη διαφόρων μεγεθών, σε μοντέρνο και παραδοσιακό σχεδιασμό με δυνατότητες μεταφοράς έως και 800 άτομα.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ

Προσφέρουμε μεταφορά στο ιστορικό νησί Σπιναλόγκα όπου βρίσκεται ένα βενετσιάνικο κάστρο. Στη Σπιναλόγκα πρέπει να καταβληθούν επιπλέον 8€ ως αναταποδοτικά τέλη για κάθε επιβάτη που επισκέπτεται το νησί.

Α. Ελούντα

Η Ελούντα είναι ένα μικρό παραθαλάσσιο ψαροχώρι που βρίσκετε στο νησί της Κρήτης και ποιο συγκεκριμένα στο νόμο Λασιθίου και κοντά στην ακτογραμμή της πόλης του Αγίου Νικολάου. Η Ελούντα έχει πολλά ξενοδοχεία τα οποία αποτελούν ένα από τους δημοφιλέστερούς προορισμούς για τους ευρωπαίους τουρίστες. Το χωριό επίσης έχει πολλά μπαρ καθώς και εστιατόρια τα οποία σερβίρουν Ευρωπαϊκή, Ελληνική και φυσικά Κρητική παραδοσιακή κουζίνα. Η Ελούντα βρίσκεται κατά μήκος του κόλπου από το νησί Σπιναλόγκα έως και το ιστορικό ενετικό φρούριο τις καλυδωνίας (κοινώς γνωστό και ως «Σπιναλόγκα»). Ο οικισμός της Ελούντα χρονολογείται από την αρχαιότητα. Η μινωική/Ρωμαϊκή πόλη της Ολούντας απέχει ελάχιστα μέτρα από την τρέχουσα τοποθεσία της πόλης. Ο αρχαιολογικός χώρος της Ολούς είναι βυθισμένος κοντά στις αλυκές της Ελούντα και φαίνεται ακόμα και σήμερα. Στις αρχές του 20ου αιώνα, οι αρχές της Κρήτης μετέτρεψαν τη Σπιναλόγκα σε αποικία για λεπρούς. Άνθρωποι με λέπρα από όλη την ενδοχώρα της Κρήτης μεταφερόταν για να ζήσουν στο βενετσιάνικο φρούριο. Ακόμα και σήμερα οι επισκέπτες μπορούν να δουν υποδομές του νησιού όπως καταστήματα και νοσοκομείο. Το 1952 το νησί μετονομάστηκε σε Καλυδωνία από την Ελληνική κυβέρνηση, αλλά το όνομα Σπιναλόγκα χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα ευρέως μεταξύ των κατοίκων της περιοχής. Η Ελούντα έγινε δημοφιλής τουριστικός προορισμός μετά το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα και μετά την εμφάνιση της Ελλάδας ως τουριστικό προορισμού μετά την πτώση της χούντας το 1974. Καθ’ όλη τη δεκαετία του 1980 και 1990, η πόλη είδε μια τεράστια ώθηση από τον τουρισμό που είχε ως αποτέλεσμα την μεγάλη αύξηση του πληθυσμού. Πιο πρόσφατα, μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες έκαναν την εμφάνιση τους γύρω από την Ελούντα προσφέροντας υπηρεσίες πολλών αστέρων.

Β. Σπιναλόγκα

Ο πρίγκιπας Γεώργιος κατάφερε να πείσει την Κρητική δημοκρατία να βρει λύση. Έτσι αποφασίστηκε να κάνουν τη Σπιναλόγκα αποικία για ανθρώπους με λέπρα. Οι τούρκοι είπαν ότι στη Σπιναλόγκα θα πήγαιναν όλοι οι λεπροί της Κρήτης (και σύντομα όλης της Ελλάδας) ώστε να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους. Σύντομα όλοι οι τούρκοι εγκατέλειψαν το κάστρο και έτσι το ίδιο έτος 1903 έληξε η τουρκική κατοχή της Σπιναλόγκας. Η ασθένεια της λέπρας ήταν μια από της πιο τρομακτικές ασθένειες από την αρχαιότητα. Οι άνθρωποι φοβόταν τους λεπρούς και την ασθένεια τους και πάντα παρέμεναν σε απόσταση από όσους έφεραν την ασθένεια. Μέχρι το 1903 οι λεπροί ζούσαν σε σπηλιές στο Ηράκλειο. Όπως ίσως γνωρίζετε η νόσος αυτή προκαλεί ανοιχτές πληγές στο σώμα, ειδικά για τα χέρια και τα πόδια. Συχνά προκαλεί την ολοκληρωτική απώλεια δακτύλων σε χέρια και πόδια. Σε εκείνες τις μέρες η λέπρα σε ορισμένες περιπτώσεις προκαλούσε τρομακτικές πληγές στο πρόσωπο με αποτέλεσμα την απώλεια της μύτης και των αυτιών του αρρώστου. Οι ιστορίες ανθρώπινου πόνου αυτής της αρρώστιας ατελείωτες. Μερικές φορές η ασθένεια χτυπούσε παιδιά, μικρά αγόρια και κορίτσια και έπαιρνε από δύο έως τρία χρόνια μετά την μόλυνση έως ότου εμφανιστούν οι πρώτες πληγές στο σώμα τους. Ακόμα και σήμερα η ασθένεια αυτή αντιμετωπίζεται με δυσκολία αν ο ασθενής δεν μπει από νωρίς σε θεραπεία.

Αν αναρωτιέστε τώρα πως ζούσαν οι ασθενείς στο νησί μπορείτε να το καταλάβετε αν επισκεφτείτε ποτέ τη Σπιναλόγκα. Μπαίνοντας από την μεγάλη πέτρινη είσοδο στην οδό του πόνου θα περπατήσετε προς την κατεύθυνση των καταστημάτων και των μικρών σπιτιών που βρίσκονται στο κάτω μέρος των λόφων, κατά μήκος της ακτής και κοντά στην κύρια πύλη. Σε συγκεκριμένες ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας πρέπει να υπήρχε ζωή ακόμα και εκεί. Άνθρωποι να πηγαινοέρχονται στα σοκάκια συζητώντας και γελώντας όλα θα ήταν φυσιολογικά εκτός από το γεγονός ότι υπήρχε η θανατηφόρα ασθένεια της λέπρας. Μερικοί από τους λεπρούς ήταν και παντρεμένοι μεταξύ τους και ζούσαν μαζί σε μικρά σπίτια έχοντας μερικές φορές και κήπο έχω καθώς και κάποια οικόσιτα ζώα (κότες, σκύλο, γάτα). Οι ιερείς έκαναν ωστόσο και ευχάριστες τελετές κάποιες φορές. Άνθρωποι με την ασθένεια της λέπρας ερωτευόταν μεταξύ τους και παντρευόταν κατά τη διάρκεια των ετών που λειτουργούσε η αποικία των λεπρών 20 μωρά γεννήθηκαν στη Σπιναλόγκα. Όποτε αποφασίσετε να επισκεφθείτε τη Σπιναλόγκα θα απολαύσετε ένα υπέροχο ταξίδι με ένα από τα σκάφη μας.

ΜΙΚΡΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΟΥΝΤΑ

Η μίνι κρουαζιέρα μας έχει διάρκεια τουλάχιστον 3 ωρών και ενδείκνυται για επίσκεψη στο νησί της Σπιναλόγκας, κολύμπι στην υπέροχη παραλία του Κολοκυθά και επίσκεψη στην βυθισμένη πόλη της Ολούς. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται η επιλογή ενός σκάφους της αρεσκείας σας, το οποίο μπορεί να εκμισθωθεί είτε από 1 και μόνο άτομο ή έως και 10 άτομα χωρίς καμία επιβάρυνση στην τιμή. Επίσης, σε περίπτωση που επιθυμείτε μεγαλύτερης διάρκειας κρουαζιέρα, απλά επικοινωνήστε μαζί μας. Τέλος, εφόσον επιλέξετε να επισκεφθείτε την Σπιναλόγκα, πρέπει να καταβληθούν επιπλέον 8€ ως ανταποδοτικά τέλη για κάθε επιβάτη που επισκέπτεται το νησί.

Η ονομασία και η ιστορία της Ελούντας προέρχονται από την Ολούς, μιας εκ των πρώτων προϊστορικών οικισμών του νησιού που βρισκόταν στην θέση Πόρος. Σήμερα, η αρχαία πόλη της Ολούντας μπορεί να βρίσκεται στον πυθμένα της θάλασσας, αλλά τα ερείπιά της παραμένουν ορατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Επρόκειτο για ιδιαίτερα σημαντική πόλη-κράτος της αρχαιότητας, που γνώρισε εμπορική και οικονομική άνθηση μέχρι την εμφάνιση των πρώτων πειρατικών επιδρομών από τους Άραβες. Εν έτη 1579, και ενώ βρισκόταν υπό την κατοχή των Ενετών, πραγματοποιήθηκαν τα πρώτα οχυρωματικά έργα στην Σπιναλόγκα, προκειμένου να διασφαλίσουν την εμπορική αξία των τοπικών αλυκών και του λιμανιού. Η ανάπτυξή της παρέμεινε στάσιμη κατά την διάρκεια της επερχόμενης Τουρκοκρατίας, ενώ στις αρχές του 20ου αιώνα δημιουργήθηκαν οι πρώτοι παραλιακοί οικισμοί. Τις τελευταίες δεκαετίες, η Ελούντα έχει γνωρίσει έντονη άνθιση στον τομέα του τουρισμού, καθώς προσφέρει πλήθος από πεντακάθαρες παραλίες και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η παραλία του Αγίου Λουκά -γνωστή και ως Κολοκύθα– η οποία προσφέρει καταγάλανα νερά, λευκή άμμο, και μοναδικά γραφικά τοπία.

0.0/5.0

Κριτικές Επισκεπτών