SAFARI CLUB ΚΑΘΑΡΟ

Σχετικά με SAFARI CLUB ΚΑΘΑΡΟ

Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε τα δύο διαφορετικά οροπέδια και τις μυθολογικές αναφορές της κεντρικής Κρήτης, με άφθονη διασκέσαση και ενδιαφέρουσες πληροφορίες του νησιού και της τοπικής ζωής. Το ταξίδι μας, μας οδηγεί στο οροπέδιο του Καθαρού περνώντας από το μεγαλύτερο δάσος του νησιού, όπου δεν υπάρχουν συμβατικοί δρόμοι και τα βουνά φτάνουν το υψόμετρο των 1500 μέτρων. Εκεί θα πραγματοποιήσουμε μια στάση σε ένα τοπικό καφενείο κάπου μέσα στην άγρια ζωή!!

Μετά θα συνεχίσουμε σε βρώμικες διαδρομές, κοιλάδες από κατσίκες και ποτάμια, όπου σηματοδοτούν την έναρξη της συναρπαστικής περιπέτειάς μας. Η επόμενη στάση μας θα σας δώσει την δυνατότητα να πάρετε μερικές φωτογραφίες του οροπεδίου του Λασιθίου από πανοραμική θέα, από όπου και θα έχουμε ένα μπάρμπεκιου με απεριόριστο κρασί.

Μετά το γεύμα θα σας πάμε πίσω στον χρόνο με μια επίσκεψη στο οικολογικό χωριό της περιοχής όπου θα δείτε μερικούς ντόπιους τεχνίτες να κατασκευάζουν διάφορα πράγματα με τον παραδοσιακό τρόπο. Η επόμενη στάση μας είναι στην σπηλιά του Δία όπου η μυθολογία λέει πως γεννήθηκε ο Διάς, ο πατέρας όλων των θεών, και υπάρχει αντίτιμο εισόδου 4 ευρώ ενώ προτείνεται να διαθέτεται και τα κατάλληλα υποδήματα. Μετά κατευθυνόμαστε προς το οροπέδιο του Λασιθίου όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει.

Οι ντόπιοι είναι κυρίως αγρότες ενώ υπάρχουν και αρκετά γαϊδουράκια που χρησιμοποιούνται για τις καθημερινές εργασίες της περιοχής. Μετέπειτα μεταβαίνουμε στο Σέλι, όπου θα μας δοθεί ακόμα μια φορά η δυνατότητα να πάρουμε μερικές ακόμα φωτογραφίες αυτού του μοναδικού τοπίου. Καθώς συνεχίζουμε οδηγώντας, φτάνουμε στο χωριού Κράσι, στο οποίο υπάρχει ένας ξακουστός πλάτανος 2000 ετών και μια φυσική πηγή νερού. Γυρνώντας πίσω, περνάμε από το Σεληνάρι όπυο θα δείτε γυπαετούς, ένα είδος που σήμερα απειλείται με εξαφάνιση. Αυτή είναι μια μέρα με πολλές εκπλήξεις που δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο, και η οποία θα σας μείνει αξέχαστη ως μια ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ!!

Μην ξεχάσετε

  • Η διαδρομή είναι ιδανική για οποιονδήποτε αναζητά μια εμπειρία πέρα από τα συνηθισμένα, ομάδες νεαρών, μοναχικούς ταξιδιώτες ή ζευγάρια, οικογένειες με παιδιά, και εταιρίες.
  • Κάμερα, για φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα.
  • Προστασία από τον ήλιο. Συνίσταται τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, και Σεπτέμβριο.
  • Επιπλέον χρήματα για αγορά προσωπικών ειδών, σουβενίρ, προϊόντα λαδιού, ρακί, κτλ.

Συμβουλές

Το γεύμα αποτελείται από πολλά παραδοσιακά πιάτα, με ελληνική σαλάτα της επιλογή σας. Αν έχετε κάποια ιδιαίτερη προτίμηση στο φαγητό ή αλλεργίες, μπορείτε να ενημερώσετε τον οδηγό μας κατά την παραλαβή σας.

Όλοι οι οδηγοί μας είναι επαγγελματίες και εκπαιδευμένοι άρτια. Καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας θα ακούτε ανέκδοτα και ιστορίες από την Κρήτη και τις παραδόσεις της, μαζί με σχετικές πληροφορίες για τα έθιμα, την χλωρίδα και την πανίδα της.

Η διαδρομή είναι ιδανική για οποιονδήποτε αναζητά μια εμπειρία πέρα από τα συνηθισμένα, ομάδες νεαρών, μοναχικούς ταξιδιώτες ή ζευγάρια, οικογένειες με παιδιά, και εταιρίες.

0.0/5.0

Κριτικές Επισκεπτών