Παραλία Αγία Πελαγία

Σχετικά με Παραλία Αγία Πελαγία

Η Αγία Πελαγία απαρτίζεται από πολλούς μικρούς κολπίσκους με όμορφες παραλίες. Ήταν ένα μικρό και γραφικό ψαροχώρι, 21 χιλιόμετρα μακριά από το Ηράκλειο των κατοίκων της Αχλάδας στις αρχές του αιώνα, το οποίο εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε ένα πολύ δημοφιλές τουριστικό θέρετρο με πολλά ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ.

Η κύρια παραλία του οικισμού είναι μια μεγάλη και στενή οργανωμένη παραλία με χοντρή άμμο και πρασινωπά νερά. Τα νερά είναι σχεδόν πάντα ήρεμα και ο κόλπος σχηματίζει ένα απάνεμο λιμάνι. Η παραλία προσφέρει πολλές επιλογές για θαλάσσια αθλήματα, καταδύσεις, ομπρέλες, ξαπλώστρες, φαγητό και διαμονή. Τα τελευταία χρόνια χιλιάδες Ηρακλειώτες διασκεδάζουν καθημερινά στα beach bars της Αγίας Πελαγίας και την επιλέγουν για το μπάνιο τους.

Η κεντρική παραλία προστατεύεται από το ακρωτήριο της Σούδας, στο οποίο βρέθηκαν πολλά ερείπια της αρχαίας πόλης και λιμανιού της Απολλωνίας. Σήμερα στη Σούδα υπάρχει ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο. Ακριβώς νότια από το ξενοδοχείο, στο βόρειο τμήμα της παραλίας, υπάρχει μια σπηλιά κι ένα μικρό εικονοστάσι που βρίσκεται εκεί για να θυμίζει το σημείο που βρέθηκε πριν μερικούς αιώνες η εικόνα της Αγίας Πελαγίας. Με αφορμή αυτό έκτισαν εκεί την Μονή της Αγίας Πελαγίας, η οποία ήταν πολύ γνωστή σε όλη την Κρήτη.

Η Αγία Πελαγία ήταν ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της περιοχής κατά την ενετική περίοδο, αλλά και την περίοδο της τουρκοκρατίας καθώς χρησιμοποιήθηκε από τους πολιορκημένους κατοίκους του Χάνδακα για την τροφοδοσία τους.

0.0/5.0

Κριτικές Επισκεπτών