Φαράγγι Αγία Ειρήνη

Σχετικά με Φαράγγι Αγία Ειρήνη

Το Φαράγγι της Αγίας Ειρήνης βρίσκεται δυτικά των Λευκών Ορέων, 43 χλμ από τα Χανιά. Έχει μήκος 7,5 χλμ και είναι τμήμα του Ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4 και ο χρόνος που απαιτείται για τη διάβασή του είναι περίπου 3 ώρες (2-4). Το φαράγγι τελειώνει στο χωριό Σούγια σε μια πανέμορφη παραλία (θα υπάρχει χρόνος για μπάνιο περίπου 4,5 ώρες).

Μέσα στο φαράγγι βρίσκουν καταφύγιο πολλά είδη ζώων όπως ο Κρητικός αίγαγρος (κρι κρι) και φυτρώνουν αρκετά είδη δέντρων, φυτών και βοτάνων. Την εποχή της Τουρκοκρατίας μέσα στο φαράγγι στη θέση "Πολλά σπιτάκια" είχαν τα κρησφύγετά τους οι επαναστάτες. Στη γύρω περιοχή υπάρχουν η όμορφη εκκλησία του Χριστού που χτίστηκε το 1358 μ.Χ. και ο ναός του Αγ. Γεωργίου που χτίστηκε το 1460 μ.Χ.

Το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης είναι το δεύτερο πιο σημαντικό πεζοπορικό φαράγγι στα Χανιά μετά το φαράγγι της Σαμαριάς. Η πεζοπορία στο μεγαλύτερο μήκος της γίνεται υπό σκιά επίσης υπάρχουν πολλές πηγές και σημεία που μπορεί κάνεις να ξεκουραστεί. Το μονοπάτι είναι εύκολο και η υψομετρική διαφορά 600 μέτρα (Σαμαριά 1200 μέτρα).

0.0/5.0

Κριτικές Επισκεπτών