Φαράγγι Αράδαινας

Σχετικά με Φαράγγι Αράδαινας

Το φαράγγι της Αράδαινας βρίσκεται στις νότιες πλαγιές των Λευκών Ορέων και σε¬ απόσταση 84 χλμ. από τα Χανιά και 19χλμ. από τη Χώρα Σφακίων στον οδικό άξονα Σφακιά-Ανώπολη- Άγιος Ιωάννης. Η διαδρομή ξεκινάει από το χωριό Αράδαινα (υψόμ. 520μ., εδώ υπήρχε η αρχαία πόλης Αραδήν), αμέσως μετά τη μεταλλική γέφυρα ύψους 138 μέτρων που ενώνει τις δύο πλευρές του ομώνυμου φαραγγιού, γνωστή από το bungee jumping. Ακολουθούμε δεξιά μετά τη γέφυρα το παλαιό κατηφορικό λιθόστρωτο μονοπάτι που μας οδηγεί στη κοίτη του φαραγγιού που καταλήγει στο Λιβυκό πέλαγος.

Το φαράγγι έχει μήκος 7 περίπου χιλιόμετρα. Η πορεία είναι μέτριας δυσκολίας και η διάρκεια της περίπου 2,5- 4 ώρες ανάλογα με την πεζοπορική εμπειρία. Στην έξοδο του φαραγγιού, φτάνουμε στη μικρή απομονωμένη παραλία «Μάρμαρα», την καλύτερη αποζημίωση μετά την πεζοπορία. Την παραλία προσεγγίζει καθημερινά μικρό ταχύπλοο σκάφος (ταξί) που μπορεί να σας μεταφέρει στο Λουτρό.

Αφού απολαύσουμε το μπάνιο μας θα ξεκινήσουμε την πορεία μας για το Λουτρό ακολουθώντας το παραλιακό μονοπάτι στα ανατολικά. Μετά από 20 λεπτά θα περάσουμε από τον οικισμό Λύκος και λίγο αργότερα από τον οικισμό Φοίνικα (αρχαίο λιμάνι της Αράδαινας). Σε 1 ώρα περίπου θα φτάσουμε στο Λουτρό. Από εκεί θα πάρουμε το πλοίο για τη Χώρα Σφακίων.

0.0/5.0

Κριτικές Επισκεπτών