50-50

Σχετικά με 50-50

Μέσα στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στο πιο πολυσύχναστο και όμορφο κομμάτι της αγοράς βρίσκεται εδώ και 3 χρόνια το πιο νόστιμο και ξεσηκωτικό στέκι του Ηρακλείου που συνδυάζει άψογα φαγητό και ποτό. Το όνομά του, “50-πενήντα” αυτό ακριβώς σημαίνει: 50% φαγητό και 50% ποτό ανάλογα τις ώρες της μέρας και της νύχτας και, φυσικά, τη διάθεση. Βέβαια, όλα αυτά στο περίπου αφού συχνά πυκνά ποτά φαγητά και ώρες μπερδεύονται αναπάντεχα μεταξύ τους.

Κάθε πρωί η μέρα στο “50-πενήντα” ξεκινά με τον κόσμο να μαζεύεται για το καφεδάκι του και για να χαζέψει την αγορά. Το μεσημεράκι η παντοδύναμη κουζίνα του αρχίζει και ξεδιπλώνει τις αρετές της προσφέροντας μοναδικές γεύσεις και μεζεδάκια από την ελληνική, την κρητική και την ανατολίτικη κουζίνα με πιάτα σούπερ σουξέ όπως Κανταΐφι Αλμυρό, Χοχλιούς Μπουρμπουριστούς τα διάσημα ψητά κρεατικά, τα μαμαδίστικα μαγειρευτά και πολλά πολλά άλλα. Οι επιλογές του καταλόγου φυσικά ανανεώνονται σε διαρκή βάση και προσαρμόζονται ανάλογα την εποχή σε τιμές απόλυτα φιλικές που δεν αγχώνουν κανένα πορτοφόλι. Το πολύ γνωστό και αγαπημένο σκηνικό του “50-πενήντα” συνεχίζεται έτσι όλη μέρα με τον κόσμο να πηγαίνει και να έρχεται και την αγορά να ζει στο ρυθμό της προσφέροντας πολλές εναλλασσόμενες εικόνες.

Το βράδυ, το σκηνικό αλλάζει. Ο dj πιάνει δουλειά κατά τις 11 και το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να ανεβάσει αρκετά την ένταση του ήχου και να αρχίσει το ξεσηκωτικό του πρόγραμμα. Με το κλίμα που δημιουργείται ο κόσμος αφήνει στην άκρη τα προσχήματα, τις αναστολές και τα καθώς πρέπει και αρχίζει το γλέντι α λα ελληνικά. Έτσι κάθε βράδυ στο “50-πενήντα” στήνεται ένα πάρτι όπου όλοι έχουν θέση σε αυτό και που δε σταματά τις περισσότερες φορές παρά μόνο με την ανατολή του ηλίου. Την ώρα δηλαδή που κλείνει το “50-πενήντα” για να ξανανοίξει λίγες ώρες μετά!

0.0/5.0

Κριτικές Επισκεπτών