Έκθεση - Συλλογή Η Ιστορία της Ταφής

Σχετικά με Έκθεση - Συλλογή Η Ιστορία της Ταφής

Η έκθεση - συλλογή για την ιστορία της ταφής στην Κρήτη ευρίσκεται εντός του δημοτικού κοιμητηρίου των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ηράκλειο.

Κρήτης στην Λεωφόρο Κνωσού. Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται η συλλογή κτίσθηκε περίπου το 1890 για να χρησιμοποιηθεί ως οστεοφυλάκιο. Το κοιμητήριο κατασκευάστηκε την ίδια χρονιά. Σήμερα λειτουργούν 612 οικογενειακοί τάφοι.

Στο νεκροταφείο ευρίσκονται και τάφοι που συνδέονται με την πρόσφατη ιστορία της πόλης και της Κρήτης, όπως το κοιμητήριο των 18 νεαρών Άγγλων που έπεσαν υπερασπιζόμενοι την ελευθερία της Κρήτης την 25η Αυγούστου του 1898, ο τάφος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγένιου Ψαλιδάκη, τάφοι Δημάρχων του Ηρακλείου, πολιτικών, αντιστασιακών, λογοτεχνών και επιφανών Ηρακλειωτών. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο χώρος έκτασης 24 στρεμμάτων που περιβάλλει το Μουσείο κοσμείται από γλυπτά εγνωσμένων καλλιτεχνών, ιδιαίτερης αξίας και ομορφιάς.

Η έκθεση - συλλογή δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2015, δαπάνη του Ενοριακού Συμβουλίου Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, προεξέχοντος του π. Κωνσταντίνου Πιτσικάκη και σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Ηρακλή Πυργιανάκη.

0.0/5.0

Κριτικές Επισκεπτών