Μουσείο Κοτσανά

Σχετικά με Μουσείο Κοτσανά

Το Mουσείo Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά μελετά, αναδεικνύει και παρουσιάζει στο ελληνικό και διεθνές κοινό μια ύψιστης σημασίας αλλά σχετικά άγνωστη πτυχή του αρχαιοελληνικού πολιτισμού: την τεχνολογία! Στο ενετικό κτήριο Μέγαρο Ιττάρ, στην οδό Επιμενίδου 18 στο κέντρο του Ηρακλείου, συνολικής επιφάνειας 460 τ.μ, οι επισκέπτες έχουν την μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσουν την έκθεση «Αρχαία Ελλάδα - Οι Απαρχές των Τεχνολογιών», η οποία περιλαμβάνει 60 επιλεγμένα εκθέματα – ομοιώματα εφευρέσεων, από την υπηρέτρια – ρομπότ του Φίλωνος μέχρι τον
πρώτο κινηματογράφο του Ήρωνος και από το υδραυλικό ρολόι του Κτησιβίου μέχρι τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων.
Τα εκθέματα είναι πλήρως λειτουργικά και συνοδεύονται από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Οι επεξηγηματικές πληροφορίες, τα αναλυτικά σχέδια, οι φωτογραφίες και οι πλήρεις βιβλιογραφικές αναφορές έρχονται να συμπληρώσουν την εμπειρία της επίσκεψης. Οι επιμέρους σταθμοί προβολής βίντεο και κινουμένων σχεδίων απλοποιούν μέσω της εικόνας, τεχνικό μέρος, καθιστώντας τη λειτουργία των μηχανισμών κατανοητή για τον επισκέπτη ανεξάρτητα το γνωστικό του αντικείμενο. Επιπλέον το επιστημονικό προσωπικό του μουσείου υλοποιεί καθημερινά βιωματικές εκπαιδευτικές ξεναγήσεις σε μουσειακές διαδρομές για άτομα όλων των ηλικιών. 
Ακόμη, οι επισκέπτες μπορούν να προμηθευτούν από το πωλητήριο του μουσείου χειροποίητα μοντέλα, αντίγραφα των εκθεμάτων του μουσείου όπως ένα ακριβές ομοίωμα του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, το φορητό ηλιακό ωρολόγιο του Παρμενίωνος, τον τετράντα του Ιππάρχου, αρχαιοελληνικά παιχνίδια, κ.ά. Τέλος, το αναψυκτήριο του μουσείου διαθέτει δροσιστικά ροφήματα και απολαυστικά μικρογεύματα, τα οποία οι επισκέπτες μπορούν να γευτούν στην αίθρια αυλή του κτηρίου.


ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΚΘΕΜΑΤΩΝ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Κώστας Κοτσανάς, Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός, Μελετητής και Ερευνητής της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

ΗΜΕΡΕΣ/ΩΡΕΣ: Καθημερινά & Σαβ/κο 10:00-18:00 (Θερινό Ωράριο: 31 Απριλίου – 31 Οκτωβρίου) Καθημερινά & Σαβ/κο 09:00-17:00 (Χειμερινό Ωράριο: 01 Νοεμβρίου - 01 Μαΐου)

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ: 10€/ άτομο (Η διάρκεια της ξενάγησης είναι 1 ώρα. Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 4 άτομα – στην τιμή συμπεριλαμβάνεται το εισιτήριο εισόδου)

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 6€, ελεύθερη περιήγηση στην έκθεση (το επιστημονικό προσωπικό του Μουσείου είναι στη διάθεσή σας για την επίδειξη επιλεγμένων εκθεμάτων)

ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ*: 4€ για παιδιά & νέους 6-18 ετών, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, πολύτεκνους, συνταξιούχους, ανέργους – ελεύθερη περιήγηση στην έκθεση (το επιστημονικό προσωπικό του Μουσείου είναι στη διάθεσή σας για την επίδειξη επιλεγμένων εκθεμάτων)
* Με επίδειξη ειδικής ταυτότητας

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ*:
Συνοδοί σχολικών & οργανωμένων ομάδων, παιδιά έως 5 ετών (συνοδευόμενα από ενηλίκους), μέλη ICOM, ΑμεΑ, στρατευμένοι, ξεναγοί, δημοσιογράφοι – ελεύθερη περιήγηση στην έκθεση (το επιστημονικό προσωπικό του Μουσείου είναι στη διάθεσή σας για την επίδειξη επιλεγμένων εκθεμάτων) 
* Με επίδειξη ταυτότητας
0.0/5.0

Κριτικές Επισκεπτών