Οινοποιία Μανουσάκη - Νόστος

Σχετικά με Οινοποιία Μανουσάκη - Νόστος

Το Οινοποιείο μας είναι ένα μπουτίκ οινοποιείο στον Βατόλακκο Χανίων & παράγουμε κρασιά από ποικιλίες του Ροδανού του Syrah, Grenache, Mourvedre και Roussanne από το 1997. Αυτή τη στιγμή έχουμε έντεκα ετικέτες με το λογότυπο «Νόστος», πέντε λευκά τα Nostos Roussanne, Muscat of Spina, Vidiano, Assyrtiko και Ρομέικο, ένα ροζέ το Nostos Pink, δύο κόκκινα πολυποικιλιακά, το Nostos Blend, το Nostos Alexandra’s και τρείς μονοποικιλιακές ετικέτες το Nostos Grenache, Nostos Mourvedre και  Nostos Syrah. Επίσης υπάρχει και το πολυκοικιλιακό MRS. Σχεδόν όλα τα κρασιά μας είναι κατασκευασμένα από 100% δικά μας σταφύλια βιολογικής γεωργίας. Είμαστε ένα οικογενειακό οινοποιείο και επέλεξαμε τις ποικιλίες που καλλιεργούμε με βάση των οδηγιών μιας ομάδας ειδικών συμβούλων που έχουμε από τη Γαλλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ελλάδα. Λίγο πριν τα Κρητικά Λευκά ‘Ορη, βρίσκονται οι αμπελώνες μας, σε υψόμετρο 300 έως 600 μέτρα.

«Η αποστολή και φιλοσοφία μας είναι να κλείσουμε τον απίστευτο & πολύπλοκο χαρακτήρα των Λευκών Ορέων σ’ένα μπουκάλι ιδιαίτερο κρασί όσο και το νησί μας» (Θ.Μανουσάκης).

Οι διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς, οι υψηλές βαθμολογίες αυστηρών κριτών & ειδικών παγκοσμίου φήμη και, η ολοένα & μεγαλύτερη αναγνώριση από τους λάτρεις του κρασιού, μας ενθαρρύνουν να συνεχίζουμε να αναζητούμε την τελειότητα. 

Το οινοποιείο μας είναι επισκέψιμο για όλο τον κόσμο που επιθυμεί να δει από κοντά τις εγκαταστάσεις μας, να δοκιμάσει τα κρασιά μας και να γευτεί παραδοσιακούς Κρητικούς μεζέδες στο εστιατόριο μας.

ΩΡΑΡΙΟ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑΣ: 
Απρίλιος με Οκτώβριος 11:00πμ - 22:00 μμ
Νοέμβριος - Μάρτιος - Κατόπιν συννενόησης
Είναι απαραίτητο να γίνει κράτηση εκ των προτέρων

Διαθέσιμα πακέτα γευσιγνωσίας:

Terroir tasting με 5 κρασιά - 10 ευρώ το άτομο

Premium tasting με 7 κρασιά - 15 ευρώ το άτομο0.0/5.0

Κριτικές Επισκεπτών