Γ.Ε.Α. Α.Ε. Λυραράκης

Σχετικά με Γ.Ε.Α. Α.Ε. Λυραράκης

Η εταιρεία Λυραράκης ιδρύθηκε το 1966 και ξεκίνησε την εμφιάλωση την δεκαετία του 1990. Σήμερα, έχει πλέον περάσει στη δεύτερη γενιά. Ο οικογενειακός αμπελώνας καλύπτει έκταση 140 στρεμμάτων με μέσο υψόμετρο 550 μέτρων.

Η οικογένεια και η επιστημονική ομάδα της εταιρείας επενδύουν μεγάλο μέρος του χρόνου τους πειραματιζόμενοι με μικρές οινοποιήσεις ντόπιων ποικιλιών, διασώζοντας σπάνιες κρητικές ποικιλίες και ελπίζοντας σύντομα να μπορούν να σας προσφέρουν νέα συναρπαστικά προιόντα. Η εταιρεία αναγνωρίζεται ως ο ηγέτης των ποιοτικών παραγωγών της Κρήτης, δίνοντας έμφαση στις τοπικές ποικιλίες - φυσικά παράγονται και κάποιοι πολυποικιλιακοί οίνοι με ανάμιξη ξενικών ποικιλιών. παράλληλα παράγονται και πολυποικιλιακοί οίνοι από διεθνών με γηγενών ποικιλιών. Τα προιόντα της εταιρείας χαίρουν μεγάλης εκτίμησης στο εξωτερικό, γεγονός που επιβεβαιώνεται από την πλειάδα διεθνών βραβεύσεων και των διαρκών επεκτεινόμενων εξαγωγών.

Το οινοποιείο βρίσκεται στην κοινότητα Αλαγνίου και η κατασκευή της νέας εμφιαλωτικής μονάδας ολοκληρώθηκε το 2004. Ο επισκέψιμος χώρος, με θέα τον οικογενειακό αμπελώνα και τα Λασιθιώτικα όρη, αποτελεί το κελάρι που φιλοξενεί τους οίνους των βαρελιών και φιάλες προς παλαίωση, ενώ ταυτόχρονα υποδέχεται τακτικά επισκέπτες και εκδηλώσεις.

0.0/5.0

Κριτικές Επισκεπτών