Οινοποιείο Αλεξάκη - Alexakis Winery

Σχετικά με Οινοποιείο Αλεξάκη - Alexakis Winery

Το οινοποιείο Αλεξάκη είναι οικογενειακή υπόθεση. Τα στελέχη της εταιρείας είναι ο Στέλιος Αλεξάκης, ιδρυτής της επιχείρησης κατά τη δεκαετία του 1970, οινολόγος-χημικός μηχανικός, η σύζυγός του Σοφία και τα παιδιά τους, Λάζαρος και Απόστολος, πτυχιούχοι οινολόγοι, από το Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας ο πρώτος και από το Φρέσνο στην Καλιφόρνια ο δεύτερος. Τα παιδιά πλέον, με τις καινοτόμες ιδέες και την τεχνογνωσία τους ελέγχουν την παραγωγή, σχεδιάζουν και υλοποιούν τη μελλοντική εξέλιξη του οινοποιείου, χωρίς όμως να χαθεί ούτε μια σταγόνα από την πολύτιμη κληρονομιά της πρώτης γενιάς.

Το οινοποιείο μας είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό οινοποιείο της Κρήτης (με αποθηκευτική δυνατότητα 16 εκ. Λίτρα) με πελάτες μας τις μεγαλύτερες οινοποιητικές μονάδες της Ελλάδας, ενώ απο το 2008 εξάγουμε στην Αμερική με το brand Alexakis και σε Ρωσία και Κίνα με private labels.

Σήμερα, έχοντας επί δεκαετίες συνεργαστεί με το σύνολο σχεδόν των αμπελουργών του νησιού και γνωρίζοντας πλήρως τον κρητικό αμπελώνα (ποικιλίες, έδαφος, μικροκλίμα), επιλέγουμε τα καταλληλότερα αμπελοτόπια και καλλιεργούμε πολυετείς συνεργασίες με τους καλύτερους αμπελουργούς για την εξασφάλιση εξαιρετικής πρώτης ύλης. Αποτέλεσμα αυτής της στενής συνεργασίας είναι η δημιουργία πολυβραβευμένων κρασιών με αναγνωρισιμότητα στην Ελλάδα και ανά τον κόσμο, προϊόντων κρητικών και ελληνικών για τα οποία είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι.

0.0/5.0

Κριτικές Επισκεπτών